Paven ønsket velkommen av muslimske og protestantiske ledere

 Se også:

Pave Benedikt XVIS apostoliske reise til Kamerun og Angola

Pave Benedikt XVI fikk en særskilt velkomst fra muslimske og protestantiske ledere da han ankom den internasjonale flyplassen Yaoundé-Nsimalen i Kamerun tirsdag den 17. mars. Storimamen i Yaoundé, Sheik Ibrahim Moussa, uttalte: "I Koranen anbefaler profeten Mohammed oss å ønske utlendinger velkommen, for svært ofte kommer de med fred. Derfor er pavens besøk for oss en velsignelse."

Ved begynnelsen av pave Benedikt XVIs tre dager lange besøk til Kamerun, ble han tatt varmt imot av landets muslimske ledere. Inspirert av Den hellige fars besøk, appellerte Sheik Moussa alle troende muslimer til å "respektere andres religion og til å i fellesskap ønske denne store mann velkommen." Ifølge lokale medier skal den muslimske lederen ha omtalt paven som "en stor imam" og lagt til: "Vi ber om at dette oppholdet går bra og at han vender tilbake til sitt hjem i fred." "Vi har et godt inntrykk av ham, fremfor alt lever vi i fred med de katolske troende, vi ber faktisk til én Gud. Derfor er muslimer så glade som vi er for å motta paven i vårt land," avsluttet imamen.

Også protestantiske ledere ønsket paven velkommen til Kamerun. "Den hellige fars besøk til landet vårt er en velsignelse som kristne ikke kan være likegyldige til," uttalte pastor Jean Emile Ngue, generalsekretær for Føderasjonen av protestantiske kirker i Kamerun. Han bekreftet videre at pavens besøk er "en begivenhet av stor åndelig verdi".

ZEN - Zenit (18. mars 2009)