Pave Benedikt feiret utendørsmesse med tusenvis av begeistrede tilhørere

Pave Benedikt XVI uttalte at Afrika kan bli "et håpets kontinent", samtidig som han annonserte planene for en afrikansk bispesynode, i en friluftsmesse på en fotballstadion i landets hovedstad.

På festdagen for Den hellige Josef overrakte Paven instrumentum laboris, arbeidsdokumentene, som skal behandles i bispesynoden førstkommende oktober.

Den hellige far hilste de fremmøtte, i følge rapporter over 35 000, og ønsket de en "gledelig festdag til alle de som, meg selv inkludert, har mottatt velsignelsen i å bære dette vakre navnet", og la til at "Josef er den mannen som høyest setter sin lit til Gud".

I sin preken oppfordret Benedikt de troende til å imitere denne tilliten til Gud, og ikke falle for "materialismens tyranni" eller "egoistisk selvbedrag og falske idealer".

Paven fortsatte med å si at Det afrikanske folk, og spesiellt dets familiefedre, bør følge Den hellige Josefs eksempel, han som opprettholdt sin fulle tillitt til Gud selv igjennom alle prøvelser, og tilbød et trygt og kjærlig hjem for Den hellige jomfru og Jesus.

Å sette sin lit til Gud er håpets formular, fortsatte Benedikt, og minnet kristne på at "Afrika er kallet til håpet igjennom, og i dere". Gjennom det kristne vitnesbyrd proklamerte Paven at "Afrika kan bli et håpets kontinent!"

CWN - Catholic World News (19. mars 2009)