Pavens program i Det hellige land offentliggjort

Vatikanet offentliggjorde i slutten av mars programmet for Pave Benedikt XVIs reise til Israel, Jordan og de palestinske selvstyreområdene, som finner sted 8.-15. mai. Dette er Pavens tolvte internasjonale reise under sitt pontifikat.

Benedikt følger i fotsporene til sin forgjenger Johannes Paul IIs reise til Det hellige land i mars 2000. Benedikts reise varer en dag lenger, og preges dessuten av flere økumeniske og interreligiøse møter.

Den hellige far skal blant annet besøke Betlehem hvor han feirer messe på Manger Square, og besøke flyktningeleiren Aida.

Turen går også til Nasaret hvor Paven møter den israelske statsminister, og senere besøker bebudelsesgrotten.

På programmet står også møter med den gresk-ortodokse patriark av Jerusalem, to sjefsrabbier og stormuftien av Jerusalem.

Gledelig er det også at to av våre norske Gravriddere (Ordenen av Den hellige grav i Jerusalem), Helene Lund og Lars Ole Djupedal, skal følge den pavelige kortesje og hans program. Bakgrunnen for dette er at Den hellige far spesiellt har invitert ordenen til å delta på reisen, da deres særskilte apostolat er å støtte Det latinske patriarkat i Jerusalem.

Les mer:

Pope's Holy Land Itinerary Published

Full schedule for Pope's May visit to the Holy Land

Marathon to link Jerusalem with Rome coinciding with papal visit to Israel

ZEN - Zenit (26. mars 2006)