Ser frem til å ta imot Benedikt XVI

En delegasjon fra Jordan, ledet av turistminister Maha Khatib, besøker denne uken Vatikanet.

I et intervju med L'Osservatore Romano uttaler Khatib: "Vi har kommet hit for å takke Paven for den ære han har vist oss gjennom sitt besøk til landet vårt."

"På vegne av kongen, regjeringen og hele folket, vil vi forsikre Paven om at vi gjør alt som står i vår makt for å tilby en verdig og varm velkomst," uttalte turistministeren i forbindelse med forrige ukes generalaudiens.

"I Jordan venter både muslimer og kristne på Pavens besøk," uttalte Khatib, som hadde en kort konversasjon med Den hellige far etter audiensen.

8. mai tar ministeren og hennes medarbeidere i planleggingskomiteen imot Benedikt XVI i landets hovedstad, Amman. Jordan er første stoppested for reisen, som varer mellom 8.-15. mai.

I Jordan møter Paven blant representanter fra landets kongehus og muslimske geistlige. Lørdag 9. mai besøker han Nebo-fjellet, før dagen avsluttes med vesper i den gresk-melkittiske katedral i Amman.

Søndag feires det utendørsmesse i landets nasjonale stadion.

"Benedikt XVI vil med egne øyne se et land hvor troende fra ulike religioner lever sammen i fred: et ekte forbilde for hele Midt-Østen," sier turistminister Maha Khatib.

CNA - Catholic News Agency (22. april 2009)