Paven på ferie i de italienske alper

Paven innledet mandag den 13. juli sin sommerferie, som tilbringes i Les Combes i de italienske Alper. Den hellige far Benedikt ferierte også her i 2005 og 2006. Ifølge paven selv vil ferien for det meste innebære hvile, men også "noe arbeid".

I den italienske alpelandsbyen har det de siste dager pågått intense forberedelser til paveferien. Rundt 300 pavelige vakter er på plass for å beskytte Den hellige far, og disse er beredt til alle døgnets tider. Også kommunen har stilt opp med en 200 mann sterk vaktstyrke, bestående av politi, skogvoktere og diverse andre. Skogene i området vil være under konstant bevoktning, også veier, tunneller og utfartsårer fra motorvegen Aosta-Torino. Fra tirsdag 14. juli er det sågar forbudt å passere over området med fly, seglfly eller lignende, innenfor en radius på seks mil rundt den pavelige villa.

Det var biskopen av Torino, kardinal Severino Poletto, som tok imot paven da han landet i helikopter på gressplenen foran villaen mandag formiddag. Også biskopen av Aosta og borgermesteren var til stede ved velkomstseremonien, og en gruppe skolebarn bidro med blomstergaver og sang.

Under sitt opphold i Alpene skal Den hellige far ha to offisielle oppdrag. Søndag 19. juli holder han Angelus-bønn fra Romano Canavese i bispedømmet Ivrea. Søndag 26. juli inviterer han til Angelus-bønn ved den pavelige villaen i Les Combes.

Den hellige far blir i Les Combes til 29. juli, hvorefter han flytter inn i sin sommerresidens Castel Gandolfo. Der blir han værende inntil sommerheten i Roma er over for i år.

ZEN - Zenit (14. juli 2009)

av Webmaster publisert 14.07.2009, sist endret 19.01.2011 - 16:04