Pave Benedikt på sykehus etter fall

 Se også:

Pave Benedikt ble i dag, fredag den 17. juli, fraktet til sykehus etter at han skled og falt under sin ferie i de italienske alper. Det bekrefter Vatikanets pressetalsmann, p. Federico Lombardi. Den hellige far "skled og skadet seg", men det "synes ikke å være alvorlig", fortalte Lombardi.

Paven ble fraktet til sykehuset i byen Aosta for undersøkelser etter fallet. Vatikanet skal ifølge rapportene senere i dag komme med en pressemelding om pavens tilstand.

Nyhetsbyrået ANSA rapporterer at Den hellige far ankom sykehuset i bil og ble støttet av en medhjelper da han gikk inn til førstehjelpsmottaket. Tiziano Trevisan, talsmann for Umberto Parini-sykehuset i Aosta, forteller at det blant annet er tatt røntgen av pavens håndledd.

Pave Benedikt har siden mandag denne uken feriert i landsbyen Les Combes i regionen Valle d'Aosta, like ved den franske grensen.

Også Johannes Paul II tilbrakte flere ferier i Les Combes. Mens han nøt mange fotturer i fjellene, tilbringer pave Benedikt mer tid ved skrivebordet i villaen, som har utsikt mot Mount Blanc, Alpenes høyeste fjell.

KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo) (17. juli 2009)

av Webmaster publisert 17.07.2009, sist endret 19.01.2011 - 16:04