Ingen forskjell mellom den tradisjonelle familie og samboende par

Kardinal Ennio Antonelli, president for Det pavelige råd for Familien, kommer med et kraftig forsvar for den tradisjonelle familien, etter en avgjørelse i italiensk høyesterett hvor det heter at det er "ingen vesentlig juridisk forskjell mellom ekteskapsbaserte familier og familier basert på samboerskap".

"Jeg ser med bekymring på denne progressive glidning mot en enda større grad av privatisering av familien, som om familien er irrelevant for samfunnet", sier kardinalen i et intervju med Vatikanradioen.

"Ferske sosiologiske undersøkelser i ulike land har satt søkelys på de gevinstene den såkalte tradisjonelle familien gir til samfunnet, og de tallrike skader de nye familieformer, eksempelvis samboere eller familier med kun en forelder, bringer til samfunnet".

Kardinalen presiserer også at siden ekteskapet er en offentlig forpliktende handling, ikke bare ovenfor Kirken men også for samfunnet, så promoterer den en mer seriøs ansvarlighetsfølelse blant de involverte.

Les mer:

Matrimonio e convivenze: la riflessione del cardinale Antonelli e del prof. Dalla Torre dopo una sentenza della Cassazione (Vatikanradioen)

Traditional family vital for modern society, Vatican official says (CNS)

CNS - Catholic News Service (11. august 2009)

av Webmaster publisert 11.08.2009, sist endret 19.01.2011 - 16:05