En gledens dag for Elisabethsøstrene

Fra venstre: sr. Karolina, biskop Berislav Grgic og provinsialsuperior sr. Asumpta Balcerzak. Foto: Lisa McFadden

Lørdag den 22. august 2009 avla sr. Karolina Bogoczová sine evige løfter i St. Olav Domkirke i Oslo. Løfteavleggelsen skjedde i en høytidelig messe med biskop Berislav Grgic av Tromsø kl. 11.00. Blant koncelebrantene var også to av sr. Karolinas venner fra Tsjekkia.

Hos St. Elisabethsøstrene avlegger man løfte om lydighet, gudviet kyskhet og fattigdom. Løfteavleggelsen finner sted etter den kirkelige ritus og blir tatt imot av Provinsialsuperior i dette tilfellet sr. M. Asumpta Balcerzak. Ved evig profess bevitner søsteren sin absolutte hengivelse til Gud for hele sitt liv i vårt ordensamfunns tjeneste. Søsteren blir fullt ut innlemmet i Kongregasjonen og besegler forpliktelsen til et liv etter våre Konstitusjoner, Direktoriet, Provinsialstatuttene og de øvrige bestemmelser.

Dette var en stor festdag, ikke bare for sr. Maria Karolina og hennes foreldre og søsken, men også for alle søstrene og for hele Kirken.

Etter seremonien var det klart for mottagelse med servering inne i gamle menighetslokalet, hvor det akkurat var plass nok til alle fremmøtte! Det var en uforglemmelig dag for oss alle.

Sr. Karolina ble født den 28. januar 1982 i Havíàov, Tsjekkia, døpt 13. februar 1982 i Karviná. Hun er utdannet sykepleier. Sr. Karolina trådte inn hos St. Elisabethsøstrene i Norge den 27. september 2002 i Oslo og avla første løfter 22. mai 2004 i Oslo. Fra 1. august 2006 har hun vært medlem av fellesskapet i Tønsberg, hvor hun også tjenestegjør i St. Olav menighet som sakristan, barne- og ungdomskontakt og ekstraordinær kommunionsutdeler.

Vi er glad på Sr. Karolinas vegne og ønsker henne fortsatt Guds rike velsignelse og alle nådegaver hun trenger.

-St. Elisabethsøstrene

Se også et bildegalleri fra begivenheten.

Melding fra St. Elisabethsøstrene/Katolsk informasjonstjeneste (Oslo) (27. august 2009)

av Webmaster publisert 27.08.2009, sist endret 19.01.2011 - 16:04