Scientologer saksøker katolsk forfatter og forlag for æreskrenkelse

Foto: Catholic.org

Scientologikirken i Italia har annonsert at de saksøker Maria Pia Gardini - en katolsk forfatter og ex-scientolog som har returnert til Den katolske kirke - og de som har medvirket til bokens utgivelse, deriblant ordenen 'Døtre av St. Paulus' og deres forlagshus 'Edizioni Paoline'.

Forlaget publiserte i 2007 Gardinis første bok: "I miei anni in Scientology" (Mine år innen scientologien).

I desember 2009 kom oppfølgeren: "Il coraggio di parlare - storie di fuoriusciti da Scientology" (Med mot til å stå frem - historier fra ex-scientologer).

Bøkene, hvis medforfatter er den katolske journalisten Alberto Laggia, har fått stor oppmerksomhet i Italia.

Maria Pia Gardini var selv tidligere en del av eliten i Scientologikirken, den såkalte Sjøorganisasjonen (Sea-org). Eks-medlemmer har tidligere anklaget denne grenen av organisasjonen for å tvinge kvinnelige medlemmer til å ta abort.

I et intervju med online-magasinet Mondo Raro kommenterer en talsmann fra 'Døtre av St. Paulus' anklagene om æreskrenkelse:

"Vi lever i et fritt land, og en forlegger er pliktig til å være så nøyaktig og standhaftig som mulig, da det ikke er en forbrytelse å rapportere fakta når disse eksisterer og kan dokumenteres".

"Sakene som står våre hjerter nær, og som vi alltid har og fortsatt vil kjempe for, er fred, rettferdighet, dialog mellom ulike religioner og kulturer, og det fra perspektivet på det som forener snarere enn det som skiller. I denne tid som preges av frykt og mistillit ovenfor andre, så er dette ubehagelige, men viktige saker".

'Døtre av St. Paulus' ble grunnlagt av Den salige Jakob Alberione, og er en del av Den paulinske familie.

Paulinerne er blant annet kjent for sin forlagsvirksomhet og bokhandlere, som Editoriale San Paolo i Italia, og bokhandelen 'St. Paul', ved Westminster Cathedral i London.

Les mer:

Courageous stand of the Daughters of St. Paul against Scientology

The Vatican Report: Sects or New Religious Movements: A Pastoral Challenge

www.Catholic.org, http://clericalwhispers.blogspot.com; Andreas Dingstad (5. januar 2009)

av Webmaster publisert 06.01.2010, sist endret 19.01.2011 - 15:59