Hektisk reisevirksomhet for paven

Mens pave Benedikt XVI i 2009 besøkte både Det hellige land og Afrika, er reiseplanene for 2010 i sin helhet viet til europeiske land. Den hellige far står foran et hektisk program:

Malta 17-18. april: Besøket er i anledning 1950-årsjubileet for Paulus' skipbrudd på Malta.

Portugal 11-14. mai: I følge landets biskoper vil opp i mot en million mennesker delta på utendørsmesser i blant Fatima og hovedstaden Lisboa.

Kypros 4-5. juni: Her vil Den hellige far blant annet overrekke arbeidsdokumentet - Instrumentum laboris - til biskoper fra Midt-Østen i forbindelse med bispesynoden som finner sted den 10-24. oktober i Vatikanet.

England og Skottland 16-20. september: Paven møter Dronningen og taler i bygget Westminster Hall - stedet hvor Den hellige Thomas More i 1535 ble dømt til døden for høyforræderi. Et offisielt program for besøket er ennå ikke offentliggjort. I følge avisen Daily Telegraph vil Den hellige far personlig presedere over saligkåringsseremonien av kardinal John Henry Newman.

Spania 6-7. november: Her besøker paven Barcelona og dets berømte kirke "La Sagrada Familia". I tillegg skal han til pilgrimsbyen Santiago de Compostela, hvor apostelen Jakob i følge tradisjonen ligger begravet.

Kirken og Europa

Programmet reflekterer pave Benedikt XVIs gjentatte fokus på Europas kristne identitet, en verdensdel han i boken "Europe: Today and Tomorrow", beskriver som "et kontinent som ikke bare kan forstås i rene geografiske termer, men snarere som et kulturelt og historisk konsept".

Zenit, AP, Vatican.va, CNA; Andreas Dingstad (4. mars 2010)

av Webmaster publisert 21.04.2010, sist endret 19.01.2011 - 15:59