Caritas' nye lokaler velsignet

Klikk på bildene for stor versjon

Etter mer enn femti år på Fagerborg har Caritas Norge flyttet til nye kontorer i Oslo sentrum, nærmere bestemt i Storgata 38, også kjent som Blå Kors-gården. I Caritas' etasje er også Sorgtjenesten i Fransiskushjelpen flyttet inn, samt organisasjonen LEVE, som støtter etterlatte etter selvmord og er en av Sorgtjenestens samarbeidspartnere. I selve huset finner man også andre spennende aktører, blant dem Redd Barna.

5. mars var det offisiell åpning av de nye kontorene, med husinnvielse ved biskop Bernt Eidsvig Can.Reg. og diverse tillykkeønskninger. Elisabeth Thielemann, formann i Caritas-styret, hilste de ansatte med følgende ord:

Caritas forandrer verden, og Caritas Norge har nå gjort en forandring for de som gjør en viktig jobb for å nå dette målet -nemlig staben. Dette var en nødvendig forandring med tanke på de gamle lokalitetene, men det er også nødvendig i forhold til videre utvikling av Caritas Norge. Caritas er viktig for å skape fred og utvikling i verden, samtidig som vi skal hjelpe de som er i nød. Det er en stor forandring å flytte. Alt pakkes ned, det meste pakkes opp og hyllene fylles og systematiseres på nytt. Med denne innflyttingen, har staben i Caritas Norge fått flere kollegaer - både i disse lokalene og i hele bygget. Kollegaer som skal være med på å berike hverdagen i kontorfellesskapet, og sammen kan vi dra nytte av hverandres kunnskap for å komme lengre i vårt arbeid enn om vi jobbet alene.

Denne dagen er først og fremst en festdag for staben. Vi andre er her for å hylle deres arbeid, vi lar oss imponere og i dag skal vi lære om deres arbeid. Nye lokaler krever at en bretter opp armene og tar i et ekstra tak, nye lokale viser at deres arbeid er viktig fremover og nye lokaler gir nye muligheter - så er det opp til den enkelte å bruke disse mulighetene. På vegne av styret benytter jeg anledning til å takke staben for den innsatsen de legger ned i sitt arbeid. Det er et viktig arbeid for å skape en bedre verden, arbeid som viderefører sosiallæren og det katolske menneskesynet.

Jeg ønsker å overrekke en blomst til Kari-Mette på vegne av hele staben fra styret. Jeg ønsker dere alt godt fremover, stå på videre og gratulerer med fine kontorlokaler.

Mange var møtt frem for delta i åpningen og gratulere særlig staben med lyse, fine kontorer. Etterpå var det seminar om Caritas' historie og virksomhet lokalt og globalt.

KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo) (10. mars 2010)

av Webmaster publisert 11.03.2010, sist endret 19.01.2011 - 15:59