Nazister utkledd som munker skulle infiltrere Vatikanet

Foto: sxc.hu

I ett plott som tatt ut av en spenningsroman avslører frigitte opplysninger fra den britiske etterretningsorganisasjonen MI5 at nazistene utarbeidet en plan om å infiltrere Vatikanet med spioner utkledd som munker.

Ideen skal ha kommet fra en nazisympatisør i Roma etter at de allierte i 1943 rykket nærmere og nærmere byen, og tyskerne gjorde seg klare til å trekke seg ut.

"Operation Georgian Convent" hadde til hensikt å holde nazistene informert om de alliertes aktiviteter i byen gjennom å utnytte immuniteten til Vatikaneiendommer i Roma. Dette skulle utføres ved opprettelsen av et georgisk kloster under Vatikanets beskyttelse, hvor agenter kunne ha kontakt med tysk etteretning.

Seks agenter ble sendt til Roma for å gå under dekke som prester og seminarister, men skal ha vekket mistanke da det viste seg at de hadde større interesse for kvinner enn for kirkelig doktrine.

Operasjonen ble avbrutt etter at Vatikanet informerte den tyske ambassadør ved Den hellige stol om at de hadde blitt tipset om planen.

Nazis planned to infiltrate Vatican with spies dressed as monks (Daily Telegraph)

Daily Telegraph (15. mars 2010)

av Webmaster publisert 15.03.2010, sist endret 19.01.2011 - 15:59