Paven aksepterer avskjedssøknad fra irsk biskop

 Se også:

Pave Benedikt XVI har innvilget avskjedssøknad fra en irsk biskop som har mottatt massiv kritikk for sin håndtering overgrepssakene som er rullet opp i Den katolske kirke i Irland.

Biskop John Magee av Cloyne leverte sin avskjedssøknad den 9. mars, etter påtrykk fra Vatikanet. Vatikanet bekrefter den 24. mars at denne er innvilget.

Biskop Magee har fått massiv kritikk siden slutten av 2008, da en rapport fra det uavhengige National Safeguarding Board for Children hevdet at bispedømmet Cloyne hadde utsatt barn for fare ved unnfallenhet i håndtering av prester som hadde begått overgrep. Flere irske biskoper og myndighetspersoner startet da et påtrykk for å få avsatt biskop Magee. Som en reaksjon på dette fjernet pave Benedikt XVI biskop Magee fra en aktiv rolle i bispedømmet og utnevnte en apostolisk administrator, biskop Dermot Clifford.

Før biskop Magee ble utnevnt til biskop i Cloyne, tjenestegjorde han i Vatikanet som sekretær for tre paver: pave Paul VI, Johannes Paul I og Johannes Paul II.

LES OGSÅ: Brev fra biskop Eidsvig til de troende i en vanskelig tid for Kirken

CWN - Catholic World News (24. mars 2010)

av Webmaster publisert 24.03.2010, sist endret 19.01.2011 - 15:59