Kristne behandles som dyr, hevder kirkelig talsmann

 Se også:

En representant for Pakistans katolske bispekonferanse har bedt det internasjonale samfunn legge press på landets myndigheter og beskytte dets hardt pressede kristne minoritet.

"Kristne i Pakistan lider og er redde for sine liv hver dag," forteller p. John Shakir Nadeem, sekretær for bispekonferansens kommisjon for sosial kommunikasjon.

"I enkelte områder behandles kristne som dyr, holdes som slaver eller utsettes for hets, vold og tvangskonversjoner."

"Kidnappinger av kristne jenter er et utbredt fenomen, med drapsstrusler mot de fattigste familier," fortsetter pateren. "Kidnappingene ender i tvangskonversjoner og -ekteskap."

Forholdene skal variere mellom by og land. Kristne i byene utsettes for diskriminering, men lever sammen i små områder som kalles "kolonier". De har tilgang på utdannelse, sosiale tjenester og arbeid. 30% av den kristne befolkningen kan altså leve et tilnærmet normalt liv, selv om de er utsatt for terroristangrep mot kirker og boligområder.

I avsidesliggende områder er situasjonen svært annerledes. Her lider små kristne grupper, ofte fattige, marginaliserte analfabeter, under forfølgelse fra den muslimske majoritet og opplever voldtekter, slaveri og mord. Kristne anklages ofte falskt for blasfemi og trues til å konverter til islam, kvinner utsettes for overgrep og eiendom ødelegges.

Den kirkelige talsmannen meldte sin bekymring i anledning at kristne i Rawalpindi var samlet i begravelsen til Arshed Masih, som døde etter brannskader på 80% av kroppen. Øyenvitner forteller at Masih ble brent levende av lokalt politi - samme politi som også hadde voldtatt hans kone.

Kristne er en liten minoritet i Pakistans hovedsakelig muslimske befolkning og utgjør kun 0.7% av en populasjon på 159.6 millioner.

LES MER OM SAKEN:

Christians being "treated like animals": international intervention urgently needed (Fides)

Rawalpindi, Christian burned alive is buried. Police suspected of setting him on fire (AsiaNews)

Pakistani Christian couple refuses to convert: husband is burnt alive, wife raped by police (AsiaNews)

CWN - Catholic World News (25. mars 2010)

av Webmaster publisert 25.03.2010, sist endret 19.01.2011 - 15:59