Nye utnevnelser i kurien

Den kanadiske kardinal Marc Ouellet, ny Prefekt for Kongregasjonen for biskopene

Pave Benedikt XVI har onsdag akseptert avskjedssøknaden til kardinal Giovanni Battista Re, Prefekt for Kongregasjonen for biskopene og president i Den pontifikale kommisjonen for Latin-Amerika.

Kardinal Re, som fylte 76 år i januar, har besatt begge postene siden 2000, og har nå nådd Kirkens offisielle pensjonsalder på 75 år.

Paven har samttidig utnevnt kardinal Marc Ouellet, primas av Canada, til ny Prefekt for Kongregasjonen for biskopene og president for Den pontifikale kommisjonen for Latin-Amerika.

Samtidig bekreftes det at erkebiskop Rino Fisichella, president for Det pavelige Akademi for Livet, blir president i det nyopprettede pontifikale råd for nyevangelisering. Fisichella skapte kontroverser innen kurien da han i fjor kritiserte erkebiskopen av Recife, José Cardoso Sobrinho, for dårlig håndtering av den tragiske abortsaken i Brasil.

Den nye presidenten i Det pavelige Akademi for Livet er Msgr. Ignacio Carrasco de Paula, nåværende kansler i same akademi.

Pave Benedikt har også utnevnt erkebiskop Celestino Migliore, Den hellige stols permanente observatør til FN - en av de viktigste jobbene innen vatikandiplomatiet - som ny pavelig nuntius til Polen. Hans etterfølger er ikke kjent.

I følge den sveitsiske avisen Neue Zürcher Zeitung er erkebiskop emeritus av Basel i Sveits, Kurt Koch, utnevnt til President i Det pavelige råd for fremme av Kristen enhet.

VIS; Andreas Dingstad (30. juni 2010)

av Webmaster publisert 30.06.2010, sist endret 19.01.2011 - 15:59