Bose-prior Enzo Bianchi med bok på St. Olav forlag: HVORFOR BE, HVORDAN BE

BLA I BOKEN

Enzo Bianchi, broder:

HVORFOR BE, HVORDAN BE

St. Olav forlag 2010

ISBN: 978-82-7024-225-2

Kr 298.-

Bønnen er alltid en oratio fidei, det vil si at den ikke bare utføres i tro, men har sitt opphav i troen: Bønnen er troens uttrykksevne, dens talemåte. I lys av dette er det dramatisk at det mest utbredte problem i dag ikke handler om hvordan man skal be, men om hvorfor, og at dette, som en konsekvens, medvirker til at den personlige bønn dør ut, hevder broder Enzo Bianchi i HVORFOR BE, HVORDAN BE.

ENZO BIANCHI (1943-) er grunnlegger av og prior for det økumeniske, monastiske klosterfellesskapet i den lille landsbyen Bose utenfor byen Magnano, Italia - Monastero di Bose. Han er redaktør av tidsskriftet Parola, Spirito e Vita («Ord, Ånd og Liv») og medlem av redaksjonen for det internasjonale teologiske tidsskriftet Concilium. Bianchi, som selv er katolikk, har utgitt et stort antall tekster og bøker, oversatt til mange språk, om kristen spiritualitet og den store kristne tradisjon, alltid med et våkent blikk på vår omfattende og mangefasetterte samtid. Bose-klosteret blander tradisjonene fra Øst- og Vest-Kirken og har blitt et åndelig kraftsentrum i Europa.

I august 2003 var han et av medlemmene i den offisielle delegasjonen som på vegne av pave Johannes Paul II returnerte ikonet av Guds Mor av Kazan til Moskva-patriark Alexis II. I oktober 2008 deltok han på invitasjon fra pave Benedikt XVI i bispesynoden i Roma om Guds Ord, som ekspert.

Les en artikkel om Bose-klosteret i Vårt Land.

BLA I ET UTDRAG AV BOKEN HER!

Kjøp eller bestill boken via WWW.STOLAVFORLAG.NO / St. Olav bokhandel, eller i din lokale bokhandel.

KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo) (10. september 2010)

av Webmaster publisert 10.09.2010, sist endret 19.01.2011 - 15:59