Biskop lettet over avlyst koranbrenning

Joseph Coutts, biskop av Faisalabad

Den pakistanske biskop Joseph Coutts av Faisalabad sier han er lettet etter at den planlagte koranbrenningen i en Florida-basert menighet ble avlyst. I et intervju med "Aid to the Church in Need" presiserer biskopen at kristne i Midtøsten er de som må ta konsekvensene av slike handlinger.

- Muslimer har en enormt stor respekt for Koranen, og det er alltid en risiko for at folks følelsesmessige reaksjoner her nede vil være å angripe den nærmeste kristne, sier Coutts.

Nyhetsbyrået Fides rapporterer at den annonserte koranbrenningen har ført til "uro, protester og trusler mot den kristne minoriteten som - i de fleste tilfeller - ikke har ført til direkte voldsbruk". Politiet måtte allikevel gripe inn da en kirke i Hyderabad ble steinet under feiringen av Eid al Fitr, avslutningsfesten av den muslimske fastemåneden Ramadan.

Det lille katolske mindretallet i Pakistan er fremdeles rystet etter det nylige angrepet på en katolsk legmann i Karachi. Asghar Bhatti (61) ble skutt to ganger av islamske fundamentalister utenfor St. Paulus kirke, i det den lokale presten beskriver som "en avskrekkende advarsel til alle katolikker om å stoppe forkynnelsen og legge en demper på den pastorale aktiviteten". Bhatti er nå på sykehus og skal være utenfor livsfare.

Les mer:

Pakistan: No to Qu'ran burning, yes to peace! (Aid to the Church in Need)

Fear and apprehension among Christians, end of Ramadan celebrated: Catholic layman injured (Fides)

Fides, Aid to the Church in Need, CWN; Andreas Dingstad (11. september 2010)

av Webmaster publisert 13.09.2010, sist endret 19.01.2011 - 15:59