Alle klassetrinn på plass på St. Eystein

(Klikk på bildene for stor versjon)
Før avdukningen … … og etter

St. Eystein skole i Bodø har stadig ekspandert siden starten med tolv elever fordelt på første til femte trinn høsten 2004. Skoleåret 2010/2011 er første året med alle ti trinn på plass - i alt 74 elever. Rektor Elisabeth Thielemann gir oss følgende glimt fra høstens første skoledag:

Avduking på St. Eystein skole

Da elevene kom til skolen etter sommerferien, hang det en "pakke" med sløyfe og snøre på skolens fasade. Da klokken var tolv, samlet skolen seg foran "pakken" og var klar for høytidelig avduking av nytt skilt. Hendrik (6. kl) og Krystian (7. kl) spilte fanfare på trompet, Sunniva (6. kl) og Harald (7. kl) dro i snørene, og hele skolen fra 1. til 10. klasse telte høyt 1-2-3 og forhenget gikk ned - nesten med en gang (måtte ha litt hjelp, slik er det ved "alle" store anledninger).

Da kom det flotte bildet frem! Det er laget av elevene som gikk i 5. og 6.klasse, rød gruppe, forrige skoleår. De har knust flis og laget skolens logo i mosaikk. Det var et omfattende og arbeidskrevende arbeid. Kunstverk er nå foreviget på fremsiden, og de som har laget det, har fått sin heder og ære. Bilder er rammet inn og beskyttet med herdet glass, i løpet av september blir det også lys på skiltet. Etter hvert kommer det en informasjonsplate, slik at vi om noen år fortsatt husker hvem som har laget det. I tillegg til kunstverket har fasaden blitt oppgradert; vegg, vinduer og inngangparti har blitt malt og det har kommet nye skilt på inngangsdørene.

Skolens logo viser to dansende barn som står på et trygt fundament, nemlig "St. Eystein skole". Det betyr at når vi står trygt, så kan vi danse med kropp og sjel. Vi er fri mennesker, og det er ingen grenser for hvor langt vi kan komme. Det betyr at vi er skal være trygge på hvem vi er, vår tro og ta vare på våre muligheter. Vi skal "danse sammen" ved at vi tar vare på våre medmennesker og er aktivt med på å ta initiativ og ansvar som er til glede for hele fellesskapet. Logoen viser også at vi er en flerkulturell skole, som i år har 16 nasjoner.

Skoleåret har nå kommet godt i gang, og hver dag får vi en påminnelse om dette med kunstverket på fremsiden.

KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo); hhø/mt (14. september 2010)

av Webmaster publisert 14.09.2010, sist endret 19.01.2011 - 15:59