Korhelg i Bergen: intenst, men moro!

Foto: Anja Marie B. Lauvås

Det er viktig for våre unge korsangere å møte andre kor som holder på med det samme. Dessuten er det sosialt verdifullt å komme på "korleir". Med dette som utgangspunkt, har det vært "barnekorhelg" i Oslo et par ganger i senere år.

Denne gangen var det barne- og juniorkorene i St. Olav, Oslo og St. Paul, Bergen, som møtte hverandre i Bergen helgen 17-19.september. 57 jenter og gutter i alderen 6-16 år, fordelt på tre grupper etter alder, hadde sangøvelser og andre aktiviteter med base i St. Paul skole og kirke. Intenst, men moro! På programmet var en opptreden i Bergen domkirke (i forbindelse med en orgelelev-konsert), de som kom fra Oslo, måtte selvfølgelig ha en tur i byen og med Fløibanen (i regnværet!), og sist, men ikke minst, var det å synge i søndagsmessen i St. Paul.

Dirigenter var, for oslokorene: Kristine Dingstad, og for bergenskorene: Pernille Volent. Akkompagnatør for korene var Helge Landmark.

Å bo på skolen, nesten vegg i vegg med kirken, passer godt ved et slikt arrangement. Vi er også avhengig av ledere som tar seg av det praktiske med bespisning og mye annet, når så mange skal være sammen et par døgn. Her stilte Bergen med en flott stab som, med ledererfaring, ikke minst fra NUK-leirer, bidro til en vellykket korhelg: Anna Vøllo, Trine Volent, Veronika Volent, Torbjørn Larsen, Johannes Ottersen og Jesper Dønnestad. Takk til alle ledere og dirigenter!

Helge Landmark (28. september 2010)

av Webmaster publisert 29.09.2010, sist endret 19.01.2011 - 15:59