Anglikansk biskop konverterer

Biskop John Broadhurst av Fulham, leder av "Forward in Faith", har annonsert at han trekker seg fra sin stilling fra nyttår for å bli del av et anglikansk ordinariat i Den katolske kirke.

Broadhurst er dermed den første og mest toneangivende anglikanske biskop som nå takker ja til pave Benedikts Anglicanorum Coetibus - ordningen som gjør det mulig for anglikanere å oppnå full kommunion med Den katolske kirke, og samtidig beholde særskilte anglikanske skikker og liturgi i samsvar med katolsk tradisjon.

Broadhurst - en av veteranene innen den anglo-katolske bevegelse - er kjent for norske kristne etter flere norgesbesøk i regi av blant annet Kirkelig Fornyelse.

Det var under et møte i den konservative høykirkelige organisasjonen "Forward in Faith" at biskopen bekjentgjorde at han blir en del av det anglikanske ordinariatet så snart det opprettes. I følge Catholic Herald skal de anglikanske biskopene Andrew Burnham av Ebbsfleet, og Keith Newton av Richborough også vurdere å gå samme vei. Disse er såkalte "flyvende biskoper", det vil si biskoper som av den anglikanske kirke er satt til å føre tilsyn med de menigheter som ikke godtar ordinasjonen av kvinnelige prester.

Les mer:

Bishop of Fulham to take up Ordinariate (Catholic Herald)

Anglikanere på vei mot Rom (Ole Martin Stamnestrø/St. Olav)

Catholic Herald, The Daily Telegraph; Andreas Dingstad (15. oktober 2010)

av Webmaster publisert 18.10.2010, sist endret 19.01.2011 - 15:59