Informasjon om familieleiren 2011

Årests FAMILIELEIR blir i Skjolden, innerst i Sognefjorden mandag 18. juli til lørdag 23. juli.

Stedet er rikt på katolske kulturminner og byr på flott natur for feiriefølelse og utfoldelse! Ved å være i et miljø rikt på kulturminner håper vi å forsterke vår følelse av at vi som katolikker har en plass i Norges kultur og historie.

Norges eldste stavkirke, Urnes, er kort vei unna, og her skal vi holde messe. Vi tar også i bruk 1200-tallskirken Dale i Luster til messer, med p. Arne Kirsebom som leirprest.

Barna deltar og forberederseg til dette på ulike verksteder med sang, musikk og ministering.

Vi legger også opp et program med utflukter i kulturlandskapet i Skjolden og i Breheimen, som til den gamle fjellgården Fuglesteg og embetsmannsgården Kroken. Vi planlegger også en middelalderdag der vi drar vi til kirken med hest, og til fjells med fisking i fjellvann. Ved å besøke og ta i bruk gamle kulturminner håper å tilegne oss kunnskap om Norges historie på dette stedet, og samtidig styrke vår identitet og tilhørighet til Den katolske kirke i Norge.

Det blir innkvartering på Elvheim (www.elvheim.no ) og på campinghytter (Nymoen). Fjordstova som nærmeste nabo har svømmehall, gymsal m.m og vi planlegger gode måltider! Ute er det strand og volleyballbaner. Vi er ennå i startfasen av planleggingen, men anslår pris til å være ca 3000 kr pr familie. Det kan også bli aktuelt å utbetale reisestøtte til hver familie. Det er plass til 10 familier, så her er det bare å være rask ute.

 Bindende påmelding innen 1. mars, men vi praktiserer førstemann-til- mølla-prinsippet

Påmelding til p-aug@bluezone.no

Vi anbafaler alle interesserte å google Skjolden. Skjolden hotel har dessuten mange interessante linker, for å få et innblikk i dette fantastiske stedet...

(Foto: Fra familieleiren 2008)