Intervjubok med pave Benedikt har solgt over en million eksemplarer

Den ferske intervjuboken med pave Benedikt XVI - Verdens lys: Paven, Kirken og tidens tegn - har allerede solgt over en million eksemplarer. Det gode salget "er et tegn på vår tids appetitt for svar og referansepunkter", skriver L'Osservatore Romano på lederplass torsdag.

Boken er et resultat av samtaler mellom Pave Benedikt og den tyske journalisten Peter Seewald. Seewald fikk tildelt 20 timer med paven under hans sommeropphold i Castel Gandolfo. Resultatet er en åpenhjertig samtale om blant annet økumenikk, islam, misbrukssakene og Kirkens fremtid. Giovanni Maria Vian - L'Osservatore Romanos redaktør - forklarer suksessen med "pavens åpne og tillitsfulle tone og klare språk".

Intervjuboken er foreløpig oversatt til 18 ulike språk, og ventes i norsk versjon på St. Olav forlag første halvdel av 2011.

 

Se også: