Protestant skal lede Det pavelige vitenskapsakademi

Benedikt XVI har utnevnt nobelprisvinneren Werner Arber, en protestant, til leder av Det pavelige vitenskapsakademi. Professor Arber, 81, er en sveitsisk mikrobiolog som underviser ved universitetet i Basel. I 1978 ble han sammen med amerikanerne Hamilton Smith og Daniel Nathans tildelt Nobelprisen i fysiologi eller medisin for oppdagelsen av restriksjonsenzymer.

Sveitseren har vært medlem av Det pavelige vitenskapsakademi siden 1981, og tar over etter italieneren Nicola Cabibbo som døde i fjor. Aldri før har akademiet - som ble opprettet i 1603 - blitt ledet av en protestant. Rundt 30 nobelprisvinnere sitter i akademiet, som i alt teller 80 medlemmer fra hele verden.

Det pavelige akademiet har sitt utspring i Lincei-akademiet - grunnlagt av Federico Cesi.

Se også:
 

(Foto: Werner Arber/Wikimedia Commons)