Venter to millioner pilegrimer til Johannes Paul IIs saligkåring

Sivile myndigheter i Roma anslår at rundt to millioner pilegrimer kommer til byen når saligkåringen av Den ærverdige Johannes Paul II finner sted den 1. mai - på festen for Den guddommelige miskunn. Begivenheten sammenfaller med påskeuken, hvor byen hvert år får tusenvis av turister på besøk. Det blir med andre ord trangt om plassen i Roma denne helgen. Da kapasiteten på Petersplassen og Via della Conciliazione sprenges, skal det settes opp storskjermer rundt i bysonene så alle kan få med seg saligkåringsmessen - ledet av pave Benedikt XVI.

Mer enn tre millioner sørgende besøkte Roma i perioden 2-8. april 2005, i anledning pavens bortgang og begravelse.

Rome scrambles to prepare for 2 million pilgrims for John Paul's beatification at Easter time (Canadian Press)