Katolsk Akademi med Erwin Bischofberger SJ 8. og 9. april

akademi.pngFASTERETRETT

fredag 8. april kl. 17.00 - 21.00

Professor i etikk og jesuittpater Erwin Bischofberger SJ fra Stockholm leder retrett om

KORSETS MYSTERIUM

Innledninger. Meditasjon, stillhet. Kveldsmåltid i stillhet.

Den ærverdige pave Johannes Paul II fremhever at nøkkelen til alt er knyttet til Jesus død på korset. Med denne nøkkelen kan mennskene åpne de dypeste mysterier i Gud. Sanheten om Gud ble åpenbart på korset og er et tegn på hans grenseløse kjærlighet.

"O, Kristus, du som tar emot korset från människorna för att göra det till tecken på Guds frälsande kärlek till männskan. Ge oss och alla mäniskor i alla tider nåden att få tro på denne oändliga kärlek så at vi när vi bär in korsets tecken i det nya årtusendet kan vara sanna vittnen till Återlösningen, Jesus, präst och offer, åt dig ära och härlighet i evigheters evighet. Amen."

(Ett bliv i bön, av påven Johannes Paulus II)

Ansvarlige for retretten: Aslaug Espe og May-Lisbeth Myrhaug.

PRIS: 100.-

STED: Mariagården, Akersveien 16, Oslo

PÅMELDING: akademi@katolsk.no (på grunn av begrenset plass)


SEMINAR

lørdag 9. april kl. 11.00 - 15.00

Professor i etikk og Jesuittpater Erwin Bischofberger SJ foreleser over dominikanerpater Mester Eckhart (1260-1328)som mystiker og filosof. Tema:

GUDS FØDSEL I MENNESKET

Jesuittpater Bischofberger har undervist og underviser i etikk ved universitetet i Stockholm og ved det katolske presteseminaret i Uppsala. Han er en ettertraktet og populær foredragsholder og retrettleder samt spaltist i det katolske tidsskriftet "Signum" og de største dagsavisene i Sverige. Hans fagområder er etikk, mystikk og kirkefedre. Han har skrevet sin doktoravhandling om Den salige kardinal John Henry Newmann og har skrevet flere bøker bl.a. om Mester Eckhart (Mäster Eckharts andliga undervisning).

PRIS: 50.-

STED: Mariagården, Akersveien 16, Oslo

PÅMELDING: akademi@katolsk.no (på grunn av enkel servering)

av Mats Tande publisert 09.03.2011, sist endret 16.03.2011 - 11:05