Pavelig heder til Erling Gundersen

Erling GundersenErling Gundersen fra St. Frans menighet i Larvik mottok nylig den pavelige utmerkelsen Pro Ecclesia et Pontifice ("for Kirken og paven"), som utdeles både legfolk og geistlige for lang og tro tjeneste. Menighetsbladet i St. Frans kirke skriver følgende:

Vi gratulerer byggekontrolløren Erling Gundersen for å ha mottatt den pavelige medaljen - "høyeste utmerkelse for usedvanlig verdifull tjeneste for den katolske kirken" leser vi i Østlandsposten lørdag 19. februar. Denne utmerkelsen er svært sjelden utdelt. Vi kjenner Erling Gundersen fra den ekstraordinære jobben i Høysteinane kloster. Ved hans hjelp kunne våre Klarasøstre realisere klosterbyggingen som den er i dag. Han fikk medaljen utdelt av Biskop Bernt Eidsvig, biskop av Oslo, mandag 14. februar 2010.

På vegne av menigheten: Gratulerer med utmerkelsen!

Andre mottagere av Pro Ecclesia et Pontifice: Helge Johan Hamre (1990), Dagny Falck og Harald Sivertsen (1997), Marit og Erling Bang (2002), Sr. Liv Due Robak, O.P (2005), Bjørg Halmøy (2008).