- Vil ha Bhatti martyr-erklært

Den pakistanske bispekonferansen har i et brev til pave Benedikt bedt om at Shabhaz Bhatti blir erklært som "martyr og beskytter av religionsfriheten". Dette skriver nyhetsbyrået Fides.

Batti ble den 2. mars i år brutalt skutt ned og drept grunnet sin motstand mot landets blasfemilovgivning. Som landets minoritetsminister var katolikken Batti en utrettelig forkjemper for pakistans kristne og andre minoriteter. Han forutså i tillegg sin egen død etter gjentatte trusler fra militante islamister. I brevet til paven hyller de pakistanske biskopene Bhatti - som gjennom sin kamp måtte betale den ultimate prisen: sitt eget liv. Al-Qaida og en Punjab-basert Taliban-gruppe har påtatt seg ansvaret for attentatet.

Broren tar over

Bhattis egen bror, Paul Bhatti,  ønsker nå å føre familiearven videre. Han er nemlig utnevnt som spesialrådgiver til landets statsminister i minoritetsspørsmål, og vil i prakis ha samme ansvar som sin avdøde bror. Paul Bhatti har levd flere år i utlandet, og vendte nylig hjem til Pakistan. Han står nå overfor en formidabel oppgave i den pakistanske offentlighet, hvor enhver som uttrykker motstand mot blasfemilovgivningen vet at konsekvensene kan bli fatale.

- På tross av at fanatismen lever i beste velgående og vil ta tid å beseire, er vi klare for å holde minnet om Shahbaz høyt og promotere interreligiøs enhet og harmoni til det beste for landet, sier han i en kommentar.