Kardinal Tettamanzi i avskjedsaudiens hos paven?

Kardinal TettamanziVatikanet, 30.4.2011 (KI/KAP) – Erkebiskopen av Milano, kardinal Dionigi Tettamanzi, ble lørdag den 20. april mottatt av pave Benedikt XVI til en audiens i Castelgandolfo. Observatører antar at det dreier seg om et avskjedsbesøk. De siste ukene har det vært ventet at paven med det første vil innvilge avskjedssøknaden til den 77-årige erkebiskopen av Milano. Tettamanzi, som før det siste konklavet ble regnet som Papabile, har ledet det store lombardiske erkebispedømmet siden 2002. Før det var han biskop av Ancona og deretter erkebiskop av Genova.

Som de fremste mulige kandidatene til erkebispesetet i Milano, nevnes presidenten for Det pavelige kulturrådet, kardinal Gianfranco Ravasi (f. 1942), og patriarken av Venezia, kardinal Angelo Scola (f. 1941). Andre som nevnes i spekulasjonene, er erkebiskop Bruno Forte av Chieti (f. 1949) og biskop Gianni Ambrosio av Piacenza-Bobbio (f. 1943).

peo/mt