Tilpass katolsk.no etter egne preferanser!

Som et ledd i videreutviklingen av nye katolsk.no er Informasjonstjenesten stolt av å kunne presentere nok en nyvinning: din personlige versjon av katolsk.no.

I et samfunn hvor vi oversvømmes av informasjon kan det være vanskelig å forholde seg til alt - man må prioritere. I tråd med utviklingen på web med personifiserte startsider som netvibes.com og iGoogle, hvor brukeren selv kan angi interesser og dermed sile ut nyheter som bryter med eget verdensbilde, ønsker vi derfor å gjøre lesningen av katolsk.no mer spesialtilpasset våre leseres individuelle preferanser.

Ideen ble født etter å ha lest pave Benedikts budskap til Verdensdagen for sosial kommunikasjon 2011: - Sannhet, proklamasjon og livets autensitet i en digital tidsalder, hvor Den hellige far oppfordrer til økt katolsk nærvær på nett, men samtidig advarer mot overfladiske nett-vennskap og informasjonsavhengighet.

Enhet i mangfold

Vi har i utviklingsarbeidet tatt utgangspunkt i fem mye brukte klassifikasjonssystemer på norske katolikker i dag. Tjenesten krever kun at du klikker på den kategorien som beskriver deg best. Du vil da få tilgang til en spesialtilpasset side med nyheter som passer for deg. NB: husk å bokmerke siden!


Kategoriene er som følger:

Betongkatolikk

Foretrekker sin katolisisme i ren form knelende på ekstra hardt betonggulv. Alt var så mye bedre før?

Progressio-katolikk

Venter fremdeles på annonseringen av Det tredje vatikankonsil. Alt kunne vært så mye bedre hvis bare…

Rødvinskatolikk

Liker lange eksistensielle diskusjoner over en god Amarone eller tre. Årlig kultur-reise til Roma er obligatorisk for det gode liv…

Ungpikekatolikk

Romantikertypen. Glad i tradisjoner og renessansekunst. Elsker lukten av røkelse og gamle messebøker…

Katolikk

Katolikk.


Vi håper tjenestetilpasningsmulighetene - som ennå er i beta-versjon - kan være til glede for våre lesere!