Undergrunnsbiskop falt om og døde under påskevigilien

Den kinesiske undergrunnsbiskopen Peter Li Hongye falt om og døde da han lørdag feiret påskevigilien i sitt bispedømme Luoyang. Dette melder AsiaNews.

91-åringen - som samme dag feiret sitt 67-årsjubileum som prest - ble rammet av et hjerteinfarkt da han var i ferd med å velsigne dåpsvannet. Biskopen var anerkjent av Den hellige stol, men ikke av kinesiske myndigheter - noe som sterkt preget hans liv som prest og biskop.

På 50- og 60-tallet satt Hongye i kommunistenes beryktede straffeleire grunnet sin troskap til paven og Den hellige stol - under det såkalte "reform gjennom arbeid"-programmet. Fra 80-tallet og frem til sin død levde han under konstant overvåkning eller husarrest.

Biskop Peter Li Hongye ble ordinert til undergrunnsbiskop av Luoyang i 1987 - med ansvar for ti tusen troende, samt 20 prester og 20 ordenssøstre.