Vatikanet og Kina enige om bispeordinasjon

Msgr. Liang Jiansen ble onsdag den 30. mars innsatt som ny biskop av Jiangmen bispedømme, som har vært uten biskop siden 2007. Ordinasjonen av 46-årige Jiansen anerkjennes både av Den hellige stol og Beijing. 

Dette er den første bispevielsen i Kina i 2011 etter at den statlig kontrollerte "Catholic Patriotic Association" i november i fjor gjennomførte den første ulovlige bispevielsen på fem år - og med det utløste en ny krise mellom Den hellige stol og folkerepublikken Kina. 

Uenighet om Kina-strategi

Vaticanista Sandro Magister fremhever to ulike tilnærminger til  de diplomatiske forhandlinger mellom Kina og Den hellige stol: en "konfronterende" linje fra den nå pensjonerte veteran kardinal Zen, versus en mer moderat fra den kinesiske erkebiskop Savio Hon Taifai, sekretær i Kongregasjonen for Folkenes Evangelisering.