To vellykkede ministranthelger også i år!

Tradisjonen tro har ministrantutvalget i OKB også i vår arrangert to ministranthelger, en for juniorministranter og en for seniorministranter. Selv om det kommer ministranter fra hele landet til disse helgene, arrangeres de alltid lokalt i en menighet, og i år var det Tønsberg og Hamar som var vertskap for begivenhetene. Tønsberg for juniorhelgen og Hamar for seniorhelgen.

Junior-NM i TønsbergÅrets ministranthelger samlet i alt rundt 130 ministranter fordelt på en rekke ministrantlag fra fjern og nær. Som alltid, fikk disse nyte godt av hjemmenighetens gjestfrihet, og menighetene hadde virkelig lagt seg i selene blant annet ved å lage mat, og til og med bygge om et tidligere kontorlokale, slik at det kunne fungere som midlertidig overnattingssted!

Som tidligere år ble det selvfølgelig også arrangert NM i ministrering både for junior- og seniorministrantene. Ministrant-NM består av en teoretisk og en praktisk prøve. I den teoretiske prøven ble ministrantene testet i liturgi samt bibelkunnskap. Kunnskapsnivået for ministrantene var som vanlig svært godt. I den praktiske delen av konkurransen måtte ministrantene - i tilegg til å ministrere - også forberede det utstyret som trengs i gjennomføringen av liturgien.

På juniorhelgen var det hjemmemenigheten Tønsberg som gikk av med seieren, fulgt av lagene fra Bergen og Kristiansand på delt andreplass, og tredjeplassen tok St. Hallvard menighet i Oslo med seg hjem. Drammen-ministrantene kom best ut på seniorhelgen, og dro dermed hjem fra Hamar med vandrekorset som trofé! På andreplass kom ministrantlaget fra Bergen, og tredjeplassen ble delt, og gikk til både St. Hallvard i Oslo og St. Ansgar i Kristiansand.

Klikk her for et bildegalleri fra begivenhetene.

- Alexander Golding