Vatikanrepresentant besøker jordskjelvrammede Japan

Presidenten for det pavelige råd som fører tilsyn med Kirkens veldedighetsarbeid, vil besøke regionene i Japan som i mars ble herjet jordskjelv og tsunamier.

I dag annonserte det pavelige rådet Cor Unum at kardinal Robert Sarah vil besøke Japan gjennom en firedagers reise som begynner fredag 13. mai​​.

Han "vil bringe med seg Benedikt XVIs omfavnelse til alle ofrenes familiemedlemmer, alle de fordrevne og alle frivillige som utrettelig jobber med gjenoppbyggingen," heter det i kommunikéet. "Caritas Japan, som gikk til handling umiddelbart etter katastrofen, fortsetter å være et referansepunkt for all hjelp som Den katolske kirke stadig tilbyr i gjenoppbyggingen Japans samfunnsliv etter denne unntakstilstanden".

Cardinal Sarah besøker Saitama lørdag, for å se Kirkens bistandssentre for de som har mistet hjemmene sine. Senere vil han dra til Tokyo der han sammen med de japanske biskopene vil feire en takksigelsesmesse for saligkåringen av Johannes Paul II. Søndag 15. mai vil han reise til Sendai, nær episenteret for jordskjelvet, hvor han vil celebrere messen i katedralen.

Monsignor Segundo Tejado Muñoz, statssekretæren for rådet, vil følge kardinalen.

Omlag 2% av Japans 126 500 000 innbyggere er kristne. Japan har 13 bispedømmer og tre erkebispedømmer, som betjenes av 27 biskoper.

Vatikanet, 12. mai 2011 (Zenit.org)