Den oppblåsbare, omreisende kirken

Oppblåsbar kirkeHva gjør en prest som sliter med manglende bygningstillatelser og finansiering av et fast messested for sine sognebarn?

Fr. Krzysztof Kowal, sogneprest i Petropavlovsk-Kamchatsk, Russland, har funnet løsningen: en oppblåsbar, omreisende kirke, skriver AsiaNews.

F. Kowal skal ha fått ideen fra en venn i Polen som bygger oppblåsbare leker for barn. Kirken er nå klar til avreise fra Polen til Russland, og skal tas i bruk fra 15. september.

– Dette er en ekte gotisk struktur som vekker mye interesse. Mange folk er ikke klar over at det finnes en katolsk prest i byen, siden det ikke finnes noen katolsk kirke. Derfor tror mange at vi er en slags sekt når vi møtes hjemme hos folk, sier p. Kowal til russiske Interfax.

Prestens videre planer skal være å flytte rundt på den 45,3 kilo tunge oppblåsbare kirken, alt etter sine sognebarns behov, uavhengig av værforholdene – som i Kamchatka kan bli svært ugjestmilde med hele 40 minus i vinterhalvåret.