Familieleir i Skjolden

Over 60 voksne og barn var samlet på katolsk familieleir i Skjolden innerst i Sognefjorden i midten av juli. Vi hadde med oss pater Arne Kirsebom, broder Haavar Nilsen og Anne Lynn Gelacio (lokallagsmedarbeider i NUK) som alle bidro til å gjøre dette til en innholdsrik uke. Omkranset av fantastisk natur: fjell, fjord og himmel, tilbrakte vi fem dager sammen i felleskap med hverandre og Gud.

Skjolden alle 2011 foto Sigurd HareideTemaet for leiren var middelalderen, og vi oppsøkte steder i området som har eksistert helt fra katolsk tid i Norge. Vi feiret messer i middelalderkirken Dale, og vi gikk en lang fjelltur opp til den vakre fjellseteren Dulsete som i følge kildene hadde seterdrift helt fram til Svartedauden. En av dagene kledde vi oss om i middelalderklær og lekte at vi levde i middelalderen: Alle familiene fortalte hver sin historie om hvor de kom fra og hva de het. Sammen gikk vi på pilgrimstur til verdens eldste stavkirke, Urnes. De største barna fikk også dra på en egen overnattingstur siste natten, der de gikk en fjellsti to timer rett opp til seteren Fuglesteg.

At været ikke var helt på topp hele tiden, gjorde ikke noe, for vi hadde svømmehall! Der kunne voksne ogFamilieleir skjolden 2011 barn boltre seg i vannet så mye de ville. Vi vil gjerne tilbake til Skjolden et annet år, men først blir det familieleir i Trondheim neste sommer, i forbindelse med Olsokfeiringen.


Tekst: Sunniva Vang Kristiansen, Barnekonsulent i Norges Unge Katolikker

Foto: Sigurd Hareide og Anne Lynn Gelacio