Norsk WYD-delegasjon markerer sorg i pavemessen

Mottagelse
Pilegrimer ved Plaza de Cibeles venter på pavens ankomst torsdag.
Foto: Madrid2011jmj

Som en markering av respekt for terrorofrene i Oslo og på Utøya, har ledelsen ved Verdensungdomsdagene i Madrid,  hvor over en million ungdommer er samlet for å feire sin katolske tro, bestemt at den norske delegasjonen får sitte fremst i den store pavemessen som feires søndag.

Den norske gruppen, som består av rundt 200 ungdommer, vil markere sorg ved å ha sørgebånd på det norske flagg under messen. Det ventes rundt halvannen million troende til messen med paven søndag. Den, og andre arrangementer, kan følges live via katolsk.no.

P. Pål Bratbak, pressekontakt i Oslo katolske bispedømme og en av prestene i den norske delegasjonen, rapporterer at de norske pilegrimene i Madrid er svært fornøyde med dagene så langt - ikke bare i Madrid, men også i San Javier, hvor de ble svært godt mottatt.

Se også:

Jubel og protester i Madrid 

Stemningsrapport fra WYD

Her er Norges delegasjon til WYD i Madrid