Arrestordre på Bhattis drapsmenn


Pakistanske kristne under en demonstrasjon mot landets blasfemilov

En pakistansk domstol har utstedt arrestorde på to menn mistenkt for å stå bak drapet på den katolske minoritetsministeren, Shahbaz Bhatti.

Bhatti ble den 2. mars i år brutalt skutt ned og drept utenfor sitt eget hjem i Islamabad. 

I følge nyhetsbyrået Fides skal de to mistenkte nå ha forlatt landet, og befinner seg i Dubai. Pakistanske myndigheter ønsker derfor å få i stand en utleveringsavtale slik at den strafferettslige prosessen kan starte.

Se også: Pakistans minister for minoriteter skutt og drept utenfor eget hjem

Grunn til skepsis. Det er allikevel grunn til å vente med feiringen. I følge en fersk rapport fra det amerikanske statsdepartementet, fører tre av fire terror-rettsaker i Pakistan til frifinnelse. Den avgåtte erkebiskopen av Lahore, Lawrence Saldanha, kaller arrestordren for "et skritt i riktig retning" og en eventuell dom som "et viktig symbol for beskyttelsen av minoriteter og kristne".

Bhatti var lenge et "top target" for muslimske terrorgrupper grunnet sitt engasjement mot landets beryktede blasfemilov. Han engasjerte seg også sterkt i saken til Asia Bibi – den kristne firebarnsmoren som fremdeles sitter fengslet med dødsdom etter å ha blitt falskt anklaget for å fornærme profeten Muhammed.