Ny president for Prefekturet for den Hellige Stols økonomiske anliggender

Vatikanet, 21.9.2011 (KI/KAP) – Giuseppe Versaldi (68), nåværende biskop av Alessandria i regionen Piemonte i Nord-Italia, ble den 21. september utnevnt av pave Benedikt XVI til ny president for Prefekturet for den Hellige Stols økonomiske anliggender. Han etterfølger sin italienske landsmann, kardinal Velasio De Paolis (76), som samtidig fikk sin avskjedssøknad av aldersgrunner innvilget av paven. Samtidig opphøyde paven Versaldi til rang av erkebiskop.

Erkebiskop Versaldi ble født den 30. juli 1943 i Villarboit i regionen Piemonte. Fra 1994 var han generalvikar for erkebispedømmet Vercelli, og siden 2007 har han ledet bispedømmet Alessandria.

Prefekturet for den Hellige Stols økonomiske anliggender er ansvarlig for koordineringen av den romerske kuriens samlede økonomiske og finansielle affærer. De tilsvarer finansdepartementet og riksrevisjonen og kontrollerer pengebruken i de ulike forvaltningsorganene.

Til ny sekretær for prefekturet utnevnte pave Benedikt XVI spanjolen Lucio Angel Vallejo Balda (50), prest i bispedømmet Astorga og siden 1991 generaladministrator for sitt hjembispedømme, sekretær for bispedømmerådet for økonomiske anliggender i tillegg til sogneprest for tretten sogn. Sekretæren er nummer to i hierarkiet i kuriens departementer.

Kathpress / Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo) o:pe