Paven utroper et "Troens år"

– De nye evangelistene er kallet til å vandre på Kristi vei, og gjøre kjent for andre skjønnheten i det livgivende Evangeliet.

Dette sa Pave Benedikt XVI da han søndag utropte et "Troens år" i anledning 50-årsjubileet for Det annet vatikankonsil.

Det var under en messe i Peterskirken at Den hellige far annonserte nyevangeliseringsåret – som varer fra 11. oktober 2012 til 24. november 2013, Kristi kongefest.

LES OGSÅ: Det pavelige råd for nyevangelisering er nå offisielt

Messen i Peterskirken avsluttet et stort møte i regi av Det pavelige råd for nyevangelisering, som paven talte til dagen før.

Nyevangelisering: Kirkens nye buzzword. "Troens år" skal ha et spesielt fokus på gjenoppdagelsen av den kristne tro, og hvordan den kan formidles til den moderne verden. I sin preken sa pave Benedikt at året skal "gi nye impulser til hele Kirkens misjon om å føre mennesker ut av den ørkenen de ofte befinner seg, over til livets sted – i vennskap med Kristus."

Brukte rullende podium. Om nyevangelisering var temaet som Benedikt ønsket å formidle, så var verdenspressen mer opptatt av pavens entre i Peterskirken på et bevegelig podium, også brukt av hans forgjenger, Johannes Paul II. Podiet skal gjøre den lange veien opp mot hovedalteret i Peterskirken enklere for pave Benedikt, og det skal ikke være noen spesielle helsemessige årsaker til bruken, presiserte p. Federico Lombardi, Vatikanets pressetalsmann.

Den hellige far offentliggjorde mandag et eget apostolisk brev – Porta Fidei – hvor han utdyper bakgrunnen og meningen med "Troens år.