Katolsk ukeslutt: 11. november

Tintin
Kinoaktuelle Tintin – en katolsk helt?

 

Se også tidligere utgaver av ukeslutt.


Denne uken ble det kjent at pave Benedikt sliter med leddgikt, noe som allikevel ikke hindrer 84-åringens planer om et besøk til Mexico og Cuba neste år.

Menigheten i Arendal feirer i dag sitt 100-årsjubileum. I den forbindelse har menigheten publisert et unikt video-opptak fra kirkevigslingen i 1954.

Nyevangeliseringspioneren fr. Robert Barron forklarer hva tro er og ikke er, i anledning pavens nylige utnevnte "Troens år".

Ifølge The Center of the Study of Global Christianity har rundt 70 millioner kristne blitt drept for sin tro mellom år 33 og 2001. Vårt Land har oversikten over de ti verste landene for kristne i dag.

Filosofen og forfatteren Peter Kreeft forteller hvorfor han ble katolikk.

Britisk høyesterett har i forbindelse med en misbrukssak i Pourtsmouth slått fast at Den katolske kirke kan holdes juridisk ansvarlig for presters lovbrudd.

Det pavelige råd for kulturen har denne uken avholdt en konferanse om forskning på adulte stamceller, i samarbeid med det amerikanske bioteknologiselskapet NeoStem.

Kinoaktuelle Tintin er "en plettfri ridder, styrket av sansen for mysterier og beskyttelse av de svake," skriver L'Osservatore Romano, som utroper den belgiske journalisten til en katolsk helt.