Ny kommisjon for liturgisk musikk og arkitektur?

Vatikanet vil i nær fremtid opprette en ny kommisjon som skal jobbe med retningslinjer for arkitektur, kunst og fornyelse av liturgisk musikk. Dette skriver vatikankjenneren Andrea Tornielli i Vatican Insider.

I følge Tornielli er den nye kommisjonen – som innlemmes i Kongregasjonen for Gudstjenesten og Sakramentsordningen (KGS) – et ledd i pave Benedikts såkalte "reform av reformen" innen liturgien.

LES OGSÅ: Nødvendig med "reform av liturgireformen"

Den anerkjente vatikanjournalisten viser til at Benedikt XVI i september, gjennom sin motu proprio Quaerit Semper, overførte ansvaret for dispensasjon av inngåtte, men ikke-fullbyrdede ekteskap – samt ugyldige prestevigsler – til Den romerske rota. Paven sa da at KGS primært skal vie sitt virke til å gi "nye impulser i sin fremme av Kirkens hellige liturgi."

Under ledelse av kardinal Antonio Cañizares Llovera vil kommisjonen komme med instruksjoner innen liturgisk musikk, kunst og arkitektur, for å blant annet rette opp i en byggestil "som ikke tar utgangspunkt i den katolske liturgien, og ender opp med å bygge avantgarde-konstruksjoner som ser ut som alt annet enn en kirke", skriver Tornielli.