Arendal: St. Franciskus Xaverius menighet lanserer kokebok

GJESTEBUD – en internasjonal oppskriftssamling for de små og store

 

Arendal, 7.desember 2011. Dette er en unik og lokal kokebok med oppskrifter fra 15 forskjellige land som kirkens medlemmer vil dele med andre. Det er over 70 oppskrifter på supper, forretter, grønnsaker, hovedretter, brød, kaker og desserter, samt informasjon og oppskrifter vedrørende ville urter. Kokeboken er på 120 sider og den er rikt illustrert. I tillegg til gode tips og råd om råvarer, presenterer hver bidragsyter sin personlige anbefaling om retten og tradisjoner som knyttes til den.

I anledning kirkens 100-års jubileum fikk medredaktørene Karen Folgen og Janet Fernandez Skaalvik grønt lys for prosjektet fra menighetens kulturutvalg våren 2011. De ble inspirert av den positive betydningen av kulturell utveksling og fellesskap som oppleves når menigheten samles til både kirkemiddager og kirkekaffer. Til fest, og i hverdagen. Det var på tide å samle inn og sette det på trykk.

"Denne internasjonale oppskriftsamling gjenspeiler det kulturelle mangfoldet som finnes i vår menighet. Vi beriker hverandre, og vi håper at denne boken vil også berike dem som tar den i bruk", sier p. Nikolas Goryczka, sogneprest, og p. Grzegorz Gryz, kapellan.

’Gjestebud’ selges for kr. 265,- pr. stk. fra Menighetskontoret, St. Franciskus Xaverius kirke, Kirkebakken 15. Den kan bestilles på e-post: arendal@katolsk.no, tlf: 37 00 06 20. Menighetskontoret er åpent tir-fre, kl. 10.00-12.00 og 14.15-16.00.

For mer informasjon:

Karen Folgen, karen@folgen.no, tlf. 48228884

Janet Fernandez Skaalvik, janet@grida.no , tlf. 41499472

Melding fra St. Franciskus Xaverius menighet