Kardinal Robles ny erkebiskop av Guadalajara i Mexico

Vatikanet, 7.12.2011 (KI/KAP) – Pave Benedikt XVI utnevnte onsdag den meksikanske kardinalen Jose Francisco Robles Ortega (62) til ny erkebiskop av Guadalajara. Han etterfølger kardinal Juan Sandoval Iñiguez (78), som samtidig fikk innvilget sin avskjedssøknad av aldersgrunner. Kardinal Robles har siden 2003 vært erkebiskop av Monterrey.

Kardinal Sandoval har ledet erkebispedømmet Guadalajara siden 1994. Han etterfulgte kardinal Juan Jesus Posadas Ocampo, som den 24. mai 1993 ble skutt og drept på flyplassområdet i Guadalajara under fortsatt ikke oppklarte omstendigheter. Posadas hadde gjentatte ganger fordømt den organiserte kriminaliteten og narkotikahandelen i sitt hjemland.

Kardinal Robles har vært erkebiskop av Monterrey siden 2003. I 2007 ble han kreert til kardinal. Han er medlem av Den pavelige kommisjonen for Latin-Amerika i den vatikanske Bispekongregasjonen og av Det pavelige rådet for nyevangelisering.

Kathpress / Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo) (o: pe)