Katolsk ukeslutt: 9. desember

 Se også tidligere utgaver av ukeslutt. Du kan også abonnere på ukeslutts RSS-strøm.

Paven og Sony
– LA DET BLI LYS: Benedikt tenner det elektroniske juletreet i Gubbio, Italia.

Informasjonstjenesten er stolte av å kunne presentere biskop Bernt Eidsvigs førjulshilsen på YouTube.

– Tro, Fornuft og Fantasy. Justin T.P. Quinn avviser både de sekulære og religiøse innvendingene mot fantasy-litteraturen.

Pave Benedikt tente onsdag lysene på verdens største "juletre" ved hjelp av et Sony nettbrett. Torsdag markerte han festen for Jomfru Marias uplettede unnfangelse, og ba om at Maria må gi troende fornyet håp i en vanskelig tid for hele Europa.

Erkebiskop Dominique Mamberti oppfordret til en årlig internasjonal dag med søkelys på forfulgte kristne da han denne uken talte til Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) i Vilnius.

Den burmesiske opposisjonslederen og nobelprisvinneren Aung San Suu Kyi møtte denne uken Vatikanets utsending, kardinal Renato Martino, i anledning hundreårsjubileet for den katolske katedralen i Yangon.

... og bloggen Canterbury Tales presenterer legenden om da Nikolas av Myra skal ha slått erkekjetteren Arius i ansiktet under det første kirkemøte i Nikea. Selv julenissen har altså sine menneskelige brister stilt overfor de som benekter Kristi sanne natur...