Lillehammer: Taket er tett

Tak LilehammerMariakirken på Lillehammer har slitt med lekkasjer, og betydelig varmetap. Menigheten har lenge samlet inn penger for å kunne dekke oppussingsbehovene ett etter ett. I høst har tetting av taket stått i fokus. Reparasjonen er gjort mulig takket være 10 000 Euro fra Bonifatiuswerk og menighetens egen kreative pengeinnsamling.

I Lillehammers menighetsblad for desember skriver Kåre Hosar:

Endelig er taket tett. Det er i alle fall det vi håper på. Det var i alle fall skader på taket der det nå er satt på nye kobberbeslag, og vi håper at dette var de eneste skadene. Men skikkelig regnvær vil vise det – om vi fortsatt må sette ut bøtter i sakristi og skriftestol når det blir for ille.

Reparasjonen kostet noen kroner, men det er jo dette de innsamlede pengene skal gå til. Vi var jo også så heldige å få støtte fra Tyskland til disse arbeidene. Det utgjorde omkring 80 000 kroner, altså omkring en tredjedel av omkostningene. Resten har vi klart selv. Innsamlinger, loppemarked og lotterier har gitt inntekter.

Vi har nå fått satt inn nye panelovner i gangene i menighetslokalet, der lysforholdene også er bedret. Varmeforholdene skTo arbeidere på taket Lillehammeral nok bli bedre i vinter, når vi får satt inn den nye ytterdøren vi har kjøpt. Den gamle var en enkel, uisolert dør med enkeltlags glass. Vi undersøkte i butikker hva slags dører som var å få, men døråpningen er en del høyere enn en standard dør. Løsningen ble derfor å bestille en dør fra Paulsrud snekkerverksted i Gausdal. Det er en eikedør, som stilmessig skal passe bra til huset. Innvendig skal den etter hvert beises, slik at den fargemessig glir inn i interiøret for øvrig.

Mye blir gjort, men vi har en gammel og enkel kirke der det fortsatt er mange uløste oppgaver.

Les også St.Olav kirkeblads reportasje fra kirkeinnvielsen på Lillehammer med mange bilder fra kirkens interiør.

Foto: Nikoline Myklevik