Tyrkisk rett: Padoveses drapsmann er tilregnelig

Luigi PadoveseEn tyrkisk rettsinstans har erklært mannen som drepte biskop Luigi Padovese for tilregnelig. Dette melder AsiaNews. Den apostoliske vikaren av Anatolia ble i juni 2010 brutalt drept av sin privatsjåfør, Murat Altun (26). Etter først å ha blitt erklært utilregnelig i desember 2010, noe som satt en stopper for videre undersøkelser i saken, har et psykiatrisk team nå undersøkt drapsmannens mentale helse på nytt, og konkludert med tilregnelighet – noe som betyr at rettsaken kan starte til neste år.

Altuns forsvarerteam har hele tiden erklært at klienten var sinnssyk i gjerningsøyeblikket, noe som også ble hevdet ved drapet på fr. Andrea Santoro i Trabzon, 2006.

LES OGSÅ: - Biskop Padovese ble drept av religiøse fanatikere og ultranasjonalister

Drapet på kapusineren Padovese var svært brutalt: han skal ha blitt stukket over 8 ganger i hjertet og deretter skåret hodet av. Altun tilsto umiddelbart, og uttalte at det var del av en "guddommelig inspirasjon for å drepe den store Satan". Flere vitner skal også ha hørt Altun rope "Allah Akbar!" gjentatte ganger etter drapet.

Altun hadde da vært biskopens privatsjåfør i over fire år. Neste høring i saken er satt til 22. februar.