Ny priorinne i Tautra Mariakloster

Portrett sr. GilkristTautra Mariakloster fikk søndag 25. mars 2012 status som hovedpriorat. Neste dag, på høytiden for Herrens bebudelse, ble søster Gilkrist Lavigne valgt til ny priorinne for Tautra Mariakloster, etter sr. Rosemary Durcan, som har vært priorinne siden grunnleggelsen av klosteret for 13 år siden.

Sr. Gilkrist var novisemester i klosteret da hun ble valgt, det vil si at hun har hatt ansvar for den første del av klosterutdannelsen, og hun har ledet såpeavdelingen helt fra klosterets begynnelse i 1999. Hun har i mange år vært engasjert i dialog mellom ulike religioner.

Sr. Gilkrist er født i Canada, oppvokst i USA. Hun ble benediktinernoLydighet lettversjonnne i 1968. Etter noen år i cistercienserklosteret Santa Rita i Arizona, trådte hun inn i Our Lady of the Mississippi Abbey i USA, og avla klosterløfter der i 1987. Hun ble valgt til gruppen av søstre som ble sendt for å grunnlegge Tautra Mariakloster i Trondheim stift i 1999, og ble norsk statsborger i 2007.

Bildet til høyre viser Tautras priorinne de første 13 år etter grunnleggelsen, sr. Rosemary Durcan (knelende), som lover lydighet til den nyvalgte priorinnen, sr. Gilkrist Lavigne. Stående bak: Sr. Gail Fitzpatrick, som var abbedisse i moderhuset da Tautra ble grunnlagt, og abbed Richard Purcell av Roscrea Abbey i Irland, Tautras naboabbed, som ledet priorinnevalget på Tautra.

Melding fra Tautra Mariakloster
Foto: Tautra Mariakloster