Olavs omvendelse

Katolsk Akademi og St. Olav menighet inviterer til feiring av Olav den Helliges omvendelse og dåp torsdag 23. oktober.

Foredrag ved biskop Bernt Eidsvig og arkeolog Øystein Ekroll.

Les mer
 

Ny nuntius til de nordiske land utnevnt

Vatikanet, 28.6.2012 (KI/VIS/KAP) – Torsdag den 28. juni 2012 utnevnte pave Benedikt XVI den polske Vatikan-diplomaten og erkebiskopen Henryk Józef Nowacki (65) til ny nuntius til de nordiske land. Han etterfølger den sveitsiske erkebiskopen Emil Paul Tscherrig (65), som i januar ble flyttet til Argentina.

Nowacki ble født i Tyskland av polsk avstamming og ble presteviet i bispedømmet Tarnów. Han ble bispeviet i 2001 og ble utnevnt til nuntius i Slovakia. I 2008 ble han nuntius i den nicaraguanske hovedstaden Managua.

I første omgang er erkebiskop Nowacki utnevnt til nuntius for Sverige og Island, men tidlig på høsten vil han også formelt bli utnevnt til nuntius i Norge.

Kathpress / VIS / Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo) (pe)

Emneord: ,