Støtt Caritas’ arbeid i Irak!

Situasjonene i Nord-Irak er desperat for tusenvis av kristne og andre internt fordrevne. Gi ditt bidrag til hjelpearbeidet her.

Les mer
 

Ny nuntius til de nordiske land utnevnt

Vatikanet, 28.6.2012 (KI/VIS/KAP) – Torsdag den 28. juni 2012 utnevnte pave Benedikt XVI den polske Vatikan-diplomaten og erkebiskopen Henryk Józef Nowacki (65) til ny nuntius til de nordiske land. Han etterfølger den sveitsiske erkebiskopen Emil Paul Tscherrig (65), som i januar ble flyttet til Argentina.

Nowacki ble født i Tyskland av polsk avstamming og ble presteviet i bispedømmet Tarnów. Han ble bispeviet i 2001 og ble utnevnt til nuntius i Slovakia. I 2008 ble han nuntius i den nicaraguanske hovedstaden Managua.

I første omgang er erkebiskop Nowacki utnevnt til nuntius for Sverige og Island, men tidlig på høsten vil han også formelt bli utnevnt til nuntius i Norge.

Kathpress / VIS / Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo) (pe)

Emneord: ,