Ny picpusprovinsial besøkte Norge

På sitt provinsialkapittel i Polanica Zdroj 10.-13. april valgte den polske provins av picpuspatrene (SS.CC.) p. Piotr Budrewicz (bildet) til ny provinsial. 11.-13. juni besøkte han for første gang Oslo og Norge. Besøket var en anledning til å bli kjent med patrenes liv og virke i Norge og til å møte biskop Bernt Eidsvig. I samtalen med biskop Eidsvig kunne p. Budrewicz bekrefte de tidligere avtalene mellom bispedømmet og picpuspatrene.

P. Budrewicz' forgjenger som provinsial, p. Andrzej Lukawski, besøkte Norge flere ganger, sist i februar i år. Ved den anledning velsignet biskop Eidsvig kapellet i picpuspatrenes kommuntet i Nordahl Bruns gate, som ligger nær Akersveien i Oslo.

Picpuspatrene fra den polske provins har siden 1986 virket i Norge, hvor patre fra den tyske provins startet tjenesten allerede i 1920. Siden desember 2008 har provinsialen for den polske provins jurisdiksjon over picpusene i Norge.