Olavs omvendelse

Katolsk Akademi og St. Olav menighet inviterer til feiring av Olav den Helliges omvendelse og dåp torsdag 23. oktober.

Foredrag ved biskop Bernt Eidsvig og arkeolog Øystein Ekroll.

Les mer
 

Vatikanet ansetter amerikansk journalist

Blir Vatikanets nye senior kommunikasjonsrådgiver

Greg Burke
Greg Burke
(Foto:pusc.it)

Vatikanets statssekretariat har ansatt den tidligere Fox News-journalisten Greg Burke (52) i stillingen som "senior kommunikasjonsrådgiver". Amerikanske Burke har siden 2001 vært Roma-korrespondent for Fox News, og har nå takket ja til den utfordrende jobben med å koordinere intern og ekstern informasjon fra det komplekse og sammensatte Vatikan-systemet.

– Jeg har mye forskjellig medieerfaring som jeg håper å kunne ta i bruk for den Kirken jeg elsker, sier Burke til Reuters.

Den forrige legmannen med en senior kommunikasjonsstilling i Vatikanet var den spanske journalisten Joaquin Navarro-Valls, pave Johannes Paul IIs pressetalsmann. I likhet med Navarro-Valls er Burke også medlem av Opus Dei.

Den amerikanske journalistens nærmeste overordnede blir Vatikanets "nummer tre" og Sostituto, erkebiskop Giovanni Angelo Becciu. Burkes hovedoppgave blir i første omgang å koordinere informasjonsflyten mellom statssekretariatet og Den hellige stols pressekontor.

Emneord: ,